Taljatele sa mlevenim mesom i paradajzom iz rerne

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
04/07/2018
"Testenina, sos i ona neverovatna aroma koja vas vodi u srce Italije "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 775
  • Pregledi tokom meseca41
  • Pregledi tokom sedmice13
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Taljatele skuvajte u posoljenoj vodi, ali ih polako spustite u vodu, da bi se loptice održale.

U tiganju zagrejte ulje i u njemu propržite sitno iseckan luk, beli luk i šargarepu. Kada sve omekša, dodajte mleveno meso. Promešajte i pržite, dok se mleveno meso ne izmrvi.

Dodajte ispasirani paradajz, grašak, so, biber, bosiljak i origano.

Sos ostavite da se kuva na tihoj vatri, dok se sos ne zgusne. U tavu poređajte loptice taljatela, a u sredinu svake stavite sos.

Preko posipajte narendanu mocarelu. U tavu sipajte malo vode, u kojoj se testenina kuvala, a zatim stavite u rernu.

Jelo pecite na 180 stepeni oko 40 minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar