Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Čokoladna Torta»Čokoladna torta sa belim kremom od maslaca

Čokoladna torta sa belim kremom od maslaca

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2157k421
Čokoladna torta sa belim kremom od maslaca
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 2
09/03/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
8
"Nežna čokoladna torta koja će vašim nepcima podariti novi doživljaj i to zahvaljujući kremu od maslaca"

Potrebni sastojci

  • za kore
  • maslac - 300 g
  • sveže mleko - 600 ml
  • šećer - 400 g
  • brašno - 200 g
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • kakao - 300 g
  • jaja - 6 komada
  • čokolada - 370 g, prirodna
  • za krem od masalca
  • vanila - 1 komad
  • žumanca - 7 komada
  • šećer - 200 g
  • brašno - 8 supenih kašika
  • bela čokolada - 30 g
  • sveže mleko - 900 g
  • maslac - 500 g
  • šećer u prahu - 120 g
  • za čokoladni krem
  • čokolada - 300 g, prirodna
  • šećer u prahu - 120 g
  • kravlji maslac - 500 g
  • za ukras
  • čokolada - po želji, izrendana
* merne jedinice

Način pripreme

Mutimo jaja sa šećerom.

Istopimo čokoladu koju smo izlomili na komade, zajedno sa maslacem na vodenoj pari.

Kada skinemo posudu sa čokoladom sa ringle, mešamo dok se u potpunosti ne istopi i dodajemo sveže mleko.

Ovu čokoladno-mlečnu smesu dodajemo u umućena jaja i pažljivo mešamo pomoću špatule.

U posudi pomešamo brašno sa praškom za pecivo i dodajemo u njih, mešajući dok ne postane homogeno.

Smesu delimo na tri jednaka dela.

Koristila sam kalupe za tortu sa prečnikom od 24 cm.

Dno obložimo krugom papira za pečenje i u njega raspoređujemo smesu.

Kore za tortu pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta.

Kada su gotove, ostavljamo sa strane i počinjemo da priremamo kremove za tortu.

U šerpu sipamo sveže mleko i zagrejemo ga. U njega dodajemo vanilu.

U posudi mutimo žumanca sa šećerom i brašnom i dodajemo prvo malo toplog mleka, nakon čega mešamo, a nakon toga sipamo celo mleko.

Stavljamo na ringlu i mešamo otprilike 5 minuta dok se krem ne zgusti. Ostavljamo na jednu stranu da se ohladi, tako što pokrijemo folijom.

Za to vreme topimo belu čokoladu na vodenoj pari. Mutimo maslac, nakon toga dodajemo šećer u prahu malo po malo.

Dodajemo polovinu ohlađenog krema, malo po malo uz neprestano mešanje.

Za čokoladni krem istopimo čokoladu na vodenoj pari. Mutimo maslac, nakon toga dodajemo šećer u prahu malo po malo i na kraju dodajemo drugu polovinu prvog krema.

Dodajemo ostali poslastičarski krem i mutimo dok ne postane homogeno.

Počinjemo da sastavljamo čokoladnu tortu na sledeći način.

Ohlađene kalupe izvadimo iz kalupa. Stavljamo prvu koru, raspoređujemo beli krem od maslaca.

Stavljamo drugu koru, takođe raspoređujemo krem i tako ponovo sa trećom korom.

Na kraju ostali beli krem od maslaca raspoređujemo po celim straničnim površinama torte, tako što ih zagladimo.

Odozgo stavljamo čokoladni krem, tako što sa strane rendamo čokoladu po želji.

Čokoladnu tortu sa belim kremom od maslaca stavljamo u frižider na 2-3 sata i tada poslužujemo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: