Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Musaka»Musaka sa jufkom

Musaka sa jufkom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88317k
Musaka sa jufkom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
4 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
18 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
68 min.
Porcije
8
"Od svih musaka najviše volimo onu koju nam neko drugi spremi"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 400 g, mešano
  • jufka - 150 g, prepečena
  • luk - 1 glavica
  • krompir - 400 g
  • šargarepa - 1 komad
  • zelena paprika - 1 komad, manja
  • celer - 1 struk
  • paradajz - 2 komada, veliki
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - po želji
  • so - po želji
  • ulje - 60 ml
  • peršun - 3 kašike, iseckan
  • za preliv
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 350 g
  • brašno - 1 kašika, puna
  • so - 2 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite sve povrće, a paradajz i šargarepu posebno iseckajte, luk, papriku i celer isecite na kockice. Krompir isecite na veće kockice.

Zagrejte ulje na umerenoj vatri, sa prstohvatom soli i celerom. Nakon 2-3 minuta dodajte šargarepu i papriku i ešajte još 4-5 minuta.

Dodajte paradajz sa još malo soli i kada voda ispari, ali ne u potpunosti, dodajte mleveno meso i biber, pa mešajte, dok se ne izmrvi. Sklonite sa vatre, prebacite u tavu i dodajte sitno iseckan peršun i kockice krompira.

Prelijte sa 300 ml vode, dodajte alevu papriku i dobro promešajte.

Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 16-17 minuta ili dok krompir ne bude polugotov.

Izvadite tavu i dodajte jufku i još vode, jer će skoro sva voda da ispari (oko 200 ml) i vratite u rernu još 10 minuta ili dok jufka ne omekša u potpunosti, kao i krompir.

Prelijte jelo umućenim jajima sa brašnom, solju i kiselim mlekom i pecite dok preliv ne dobije zlatnu boju.

Prijatno!

*Svi sastojci su za pravougaonu tavu veličine 17x28cm.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: