Gondole od tikvica

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Glavni urednik
216706
Gondole od tikvica2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
3
"Lepše od gondola u Veneciji su samo ove gondole od tikvica"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 3 komada
  • mleveno meso - 500 - 600 g, mešano
  • paradajz - 1, srednje veličine
  • paprika - 1 komad, crvena
  • kačkavalj - 200 g
  • so
  • biber
  • beli biber
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice očistite, isecite ih uzdužno na pola i izdubite svaku polovinu. Poređajte gondole u blago nauljanu tavu, posipajte ih solju, crnim i belim biberom, sipajte ulje u tankom mlazu i pecite u zagrejanoj rerni, dok malo ne omekšaju.

Za to vreme propržite izdubljenu unutrašnjost tikvica sa sitno iseckanom paprikom i paradajzom (samo tvrdi deo). Dodajte mleveno meso i mešajte, dok se ne proprži, a zatim dok voda ne ispari. Dodajte začine po želji.

Tikvice napunite dobijenom smesom i stavite da se zapeku. Dok su još vruće, posipajte preko rendani kačkavalj i poslužite ih.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: