Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Boranija sa heljdom

Boranija sa heljdom

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
5001671k230
Boranija sa heljdom
Fotografije: Raya Andonova
1 / 3
07/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
6
"Posna jela za dušu - današnji predlog je aromatična boranija sa heljdom"

Potrebni sastojci

  • heljda - 1 šolja
  • boranija - 300 g, zamrznuta
  • kukuruz - 100 g, zamrznut
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 2 komada
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • paradajz pire - 2 kašike
  • peršun
  • čubar
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Luk i šargarepu isecite na kockice, a beli luk sitno iseckajte. Propržite ih u zagrejanom ulju.

Kada luk postaje providan, dodajte boraniju i kukuruz. Dobro promešajte i poklopite. Neka se tako dinsta sve nakratko.

Za to vreme operite heljdu. Dodajte je povrću zajedno sa 3 šolje vode.

Kada voda proključa voda, dodajte paradajz pire, čubar i so. Ostavite da se sve kuva dok ne bude gotovo.

Na kraju dodajte sitno iseckan peršun i još soli, ako je potrebno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: