Način pripreme
U mlakoj vodi pomešamo kvasac sa šećerom i dve kašike brašna, pravimo kašu i ostavljamo da nadođe.
Sipamo u sredinu brašna, dodajemo jaja, ulje, so, kiselo mleko i sve mešamo viljuškom.
Uzimamo od brašna i zamesimo srednje meko testo. Ostavljamo da nadođe 40-50 minuta, da se udvostruči. Podelimo na dva dela.
U posudi pomešamo mekani maslac i sitan sir sa 1-2 prstohvata soli. Svaki deo testa razvlačimo na pravougaonik, namažemo nadevom i odozgo posipamo rendanim kačkavaljem i čubrom.
Uvijamo u rolat, tako oblikujemo i drugi rolat. Nožem sečemo kriške debljine po tri prsta i poređamo u pleh, obložen papirom za pečenje.
Umutimo žumance sa malo svežeg mleka i namažemo testo. Posipamo susamom i pečemo dok ne porumeni u umerneoj rerni na 180 stepeni. Serviramo toplu sa šarenom solju.