Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Losos sa kozjim sirom i kanapeom od krompira

Losos sa kozjim sirom i kanapeom od krompira

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88317k
Losos sa kozjim sirom i kanapeom od krompira
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Ako se osećate kao u kulinarskoj bajci, onda je to verovatno ova o neverovatnom lososu sa kozjim sirom"

Potrebni sastojci

  • losos - 4 fileta
  • kozji sir - 200 g
  • majonez - 1 šolja
  • senf - 2 kašike, dižonski
  • krompir - 4 komada, srednji
  • biber - po želji
  • špargle - po želji, za garnir
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • sok od limuna - 2 - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

1. Skuvajte krompir u posoljenoj vodi oko 20 minuta dok se ne skuvaju u potpunosti - čim ih probodete viljuškom, ona treba slobodno da prođe. Ostavite da se ohladi, ogulite i isecite na kolutove.

2. Poređajte krompir u nauljanu tavu i posipajte maslinovo ulje, so i biber. Ako želite, možete dodati začine po želji. Možete dodati estragon, sušenu mirođiju, suđeni ili sveži peršun ili korijander.

3. Operite filete lososa pod mlazom tekuće vode i osušite ih. Posolite ih vrlo malo i istrljajte biberom.

Poređajte prkeo krompira sa kožom nadole i na površini napravite male proreze, gde ćete staviti malo kozjeg sira, koje ste prstima izmrvili.

4. Preostali sir pomešajte sa majonezom, sokom od limuna i senfom. Dobijenom smesom premažite filete ribe.

5. Stavite u zagrejanu rernu na 190 stepeni, neka se peče 15 minuta ili onoliko koliko želite da riba bude pečena. Savet je da je ne prepečete, da se ne bi osušila.

Po želji, za to vreme možete pripremiti zelenu šparglu, tako što ćete peći u nauljanom tiganju, dok ne uhvate koricu.

6. Poslužite jelo toplo sa čašom dobrog belog vina.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: