Način pripreme
1. Skuvajte krompir u posoljenoj vodi oko 20 minuta dok se ne skuvaju u potpunosti - čim ih probodete viljuškom, ona treba slobodno da prođe. Ostavite da se ohladi, ogulite i isecite na kolutove.
2. Poređajte krompir u nauljanu tavu i posipajte maslinovo ulje, so i biber. Ako želite, možete dodati začine po želji. Možete dodati estragon, sušenu mirođiju, suđeni ili sveži peršun ili korijander.
3. Operite filete lososa pod mlazom tekuće vode i osušite ih. Posolite ih vrlo malo i istrljajte biberom.
Poređajte prkeo krompira sa kožom nadole i na površini napravite male proreze, gde ćete staviti malo kozjeg sira, koje ste prstima izmrvili.
4. Preostali sir pomešajte sa majonezom, sokom od limuna i senfom. Dobijenom smesom premažite filete ribe.
5. Stavite u zagrejanu rernu na 190 stepeni, neka se peče 15 minuta ili onoliko koliko želite da riba bude pečena. Savet je da je ne prepečete, da se ne bi osušila.
Po želji, za to vreme možete pripremiti zelenu šparglu, tako što ćete peći u nauljanom tiganju, dok ne uhvate koricu.
6. Poslužite jelo toplo sa čašom dobrog belog vina.
Prijatno!