Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pirinač na tiganju»Pile sa pirinčem i pečurkama na tiganju

Pile sa pirinčem i pečurkama na tiganju

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Pile sa pirinčem i pečurkama na tiganju
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Ovo nije prosto piletina sa pirinčem, ovo je nežna poezija od parmezana iz tiganja"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 500 g
  • pirinač - 220 g
  • pečurke - 200 g
  • pavlaka - 200 ml, za kuvanje
  • parmezan - 50 g
  • pileći bujon - 600 ml
  • italijanski začini - 1 kašičice, miks*
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Pileći file isecite na kockice, očistite pečurke i tanko ih isecite.

Ugrejte ulje u dubokom tiganju na umerenoj ringli. Kratko pržite pileći file, koliko da promeni boju.

Začinite pile začinima * (italijanska smesa začina uključuje bosiljak, origano, ruzmarin, beli luk i luk u prahu.

Dodajte pirinač, pečurke i bujon i promešajte. Poklopite, smanjite temperaturu i ostavite jelo da se kuva 25 minuta ili dok ne bude gotov pirinač.

Sipajte pavlaku i parmezan i mešajte. Po želji možete servirati sa dodatkom parmezana i iseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: