Turšija od dženarike

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
102
11
339
09/07/2018
"Ovako ukusna turšija se može naći samo kod nas"
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano565
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • dženarika - zelena, u željenoj dozi
  • sirće
  • beli luk - očišćeni čenovi
  • so
  • šećer
  • biber - 4 - 5 zrna, u tegli
  • piment - 2 - 3 zrna po tegli
  • mirođija - po 2 - 3 struka po tegli
* merne jedinice

Način pripreme

Dženarike operite i ostavite da se osuše.

Na dno svake tegle sipajte po 1 ravnu kašiku soli i 1/2 kašike šećera, sirće, 2-3 čena belog luka, po nekoliko zrna belog luka, piment, nekoliko strukova mirođije (može i celer).

Napunite teglu zelenom dženarikom i sipajte proključalu vodu. Zatvorite tegle i okrenite ih nadole.

Okrećite tegle s vremena na vreme u toku nekoliko dana. Zatim stavite turšiju od dženarike na hladno i tamno mesto.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar