Način pripreme
Kajsije operite i uklonite koštice. Ostavite da se dobro ocede od vode.
Umutite jaja sa šećerom, da dobijete penu, pa dodajte ulje.
Prosejte brašno sa praškom za pecivo i dodajte smesi za kolač, tako što ćete mešati silikonskom ili drvenom kašikom. Dodajte vanilin šećer. Dobijeno testo za kolač podelite na dva jednaka dela. Jednu polovinu obojite u žutu boju za kolače, a drugu u narandžastu.
Napravite karamel, tako što ćete pomešati vodu, šećer i maslac. Promešajte i ostavite da se kuva dok ne dobije željenu boju karamele. Dok je još topla, smesu sipajte u tavu gde ćete peći desert. Ona ne bi trebalo da bude veća od 20 cm.
Rasporedite kajsije preko karamela, a preko njih smesu za kolač, pa tako ređajte žutu i narandžastu smesu. Treba da postignete zebra efekat.
Pecite kolač na 180 stepeni dok ne bude gotov.
Dobijeni kolač ohladite 5 minuta i stavite ga u odgovarajući tanjir.
Veoma ukusan desert.
Uživajte!