Čizkejk sa krem sirom

09/07/2018
"Neodoljiv čizkejk koji će ostaviti utisak, kako svojim izgledom, tako i svojim ukusom "
Priprema40 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano246
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • keks - 150 g, koji se mrvi
  • kakao - 2 supene kašike
  • maslac - 50 g
  • pavlaka - 250 ml, slatka
  • sir - 250 g, krem
  • šećer - 50 g, u prahu
  • želatin - 10 g
  • voće - 250 g, šumsko, po izboru
  • šećer - 2 supene, kristal
* merne jedinice

Način pripreme

Izmrvite keks na prah i pomešajte sa kakaom. Dodajte rastopljeni maslac i mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

Dobijenu masu od keksa stavite na pleh, prečnika 18-20 cm, na dno stavite najlonsku foliju. Pritisnite i poravnajte kašikom da dobijete koru i stavite na 20 minuta u zamrzivač.

Dobro očišćeno voće prelijte kristal šećerom i dinstajte oko 5-6 minuta na umernenoj vatri. Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi.

Želatin potopite sa 2-3 supene kašike hladne vode da nabubri, nakon toga rastopite na pari.

U dubokoj posudi umutite slatku pavlaku. Dodajte krem sir i rastopljeni želatin, mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

Dobijeni krem sipajte na hladnu koru i stavite ponovo u zamrzivač na oko 20 minuta da se stegne.

Izvadite čizkejk iz zamrzivača. Uz pomoć folije izvadite na pleh i stavite u odgovarajući tanjir za serviranje. Odozgo ukrasite hladnim voćem i stavite na 20 minuta u frižider.

Servirajte hladan.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar