Način pripreme
Tikvice uzdužno isecite na pola i izdubite ih. Izbanširajte ih nekoliko minuta u kipućoj posoljenoj vodi, izvadite ih i stavite u ledenu vodu da, pa ih ocedite.
U zagrejanom kravljem maslacu prodinstajte sitno iseckan luk. Kada omekša, dodajte izdubljenu unutrašnjost tikvica i ostavite da se proprži, dok voda ne ispari.
Dodajte hleb, koji ste prethodno potopili u sveže mleko, ocedili i izmrvili, kao i iseckane masline. Dodajte muskatni oraščić, so, biber. Dodajte mleveno meso i promešajte da dobijete sitne komadiće.
Dodajte belance i iseckan peršun. Promešajte i napunite tikvice. Posipajte preko kačkavalj.
Čeri paradaj isecite na pola i uzdužno ih poređajte po tikvicama, preko kačkavalja. Pecite 10-15 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.