Način pripreme
U posudi rastvorite kvasac u ugrejanom mleku i vodi sa šećerom i jednom kašikom brašna. Ovako pripremljenu kašu pokrijte krpom i ostavite da nadođe 7-8 minuta. U nadošao kvasac prosejte brašno, razbijte jaja, odvojite jedno žumance za premazivanje.
Sipajte i mast, takođe odvojite polovinu maslaca.
Zamesite glatko i elastično testo, prebacite ga na brašnom posutu radnu površinu i mesite dok ne prestane da se lepi. Sipajte po malo brašna i stavite so u testo.
Oblikujte loptu i vratite u posudu, ostavite da nadođe 1 sat.
Nadošlo testo podelite na 5 jednakih lopti i svaku razvucite na tanku koru. Kore namažite maslacem i pospite mrvljenim sirom, stavite ih jedna na drugu. Poslednju nemojte mazati i posipati.
Uvijte u rolat i odsecite oko 3 cm od ivica, stavite ih u centar prečnika 22 cm.
Preostali deo isecite na trouglove i poređajte okolo.
Ostavite ponovo pogaču da nadođe na toplom oko 40 minuta ili dok dobro ne nadođe i dok se prazna mesta ne popune. Namažite umućenim žumancem sa malo vode i pospite susamom.
Pecite oko 35 minuta na 160 stepeni, na kraju proverite drvenim štapićem da li je gotova.