Način pripreme
Pripremite grilijaž tako što ugrejete šećer u tiganju da se rastopi na karamel, mešajte drvenom lopaticom. Kad karamel dobije zlatnu boju, sipajte očišćene komade oraha, mešajte i na namazan list papira sipajte orahe.
Kad se ohlade sitno ih iseckajte i ostavite na hladnom mestu u frižideru. U posudi umutite jaja sa šećerom, uz pomoć miksera, dok smesa ne pobeli. Dodajte ulje i sveže mleko, na kraju dodajte brašno, pomešano sa praškom za pecivo.
Podelite smesu na 2 dela, u jedan dodajte taman kakao i promešajte da boja postane ravnomerna. Pecite dve kore posebno, u plehu 24 cm, obloženim papirom za pečenje, na 170 stepeni, svaku po 20 minuta.
Ostavite na rešetku da se ohladi i isecite na dva dela reckastim nožem. Dobijate ukupno 4 kore. Pipremite krem tako što mikserom umutite hladno sveže mleko sa pudingom na krem. Posebno umutite slatku pavlaku sa kašikom šećera u prahu, da se zgusne, pomešajte dva krema.
U dve čaše odvojite nekoliko kašika za ukras. U jednu dodajte zelenu boju, a u drugu čokoladni puding, dobro promešajte. Sastavite na velikoj tacni. Stavite belu koru, natopite uz pomoč četke sirupom od zove, namažite kremom, pospite sitno iseckanom bananom i 1 kašičicom grilijaža. Odozgo druga kora, sirup, krem, banana, grilijaž i završite kremom, namažite tortu sa svih strana. Sipajte obojeni krem u dva fišeka od papira za pečenej i nacrtajte ružice i cveće.
Ivice torte pospite grilijažom i ostavite u frižideru da se stegne do sledećeg dana.