Način pripreme
Recept je od Ljubomira Ivanova i odličan je za ljude koji vode računa o ishrani sa niskim unosom ugljenih hidrata. Za njih je prava pica tabu, zato je improvizacija na tu temu nazvana mica, zato što je napravljena od mesa, ne kao pica.
Mleveno meso pomešajte sa rendanim lukom i izrendanim i oceđenim tikvicama. Dodajte začine i ponovo promešajte.
Rukama oblikujte koru prečnika 15 cm. U ugrejanom tiganju, prečnika 20 cm, namazan uljem staite koru i pecite sa obe strane dok ne bude gotovo. Izvadite i prebacite u mali pleh, obložen papirom za pečenje, da se ne lepi.
Odozgo namažite ljutenicom, pospite bosiljkom, poređajte kockcie zelene paprike i meksički miks iz konzerve - takođe oceđen.
Pospite rendanim kačkavaljem i pecite 10 minuta na 180-200 stepeni, da se kačkavalj rastopi.
Micu servirajte posutu iseckanim svežim peršunom.
Masti - 140 g, belančevine - 250 g, ugljeni hidrati - 20 g.
Ovako se ulazi u formu za letop :)) Jedite dobru hranu i budite srećni! Želim vam lepo leto i ćao :)))