Letnje jelo

ReniReni
Početnik
104
Letnje jelo
Fotografije: Tsveti Hadjipetkova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Ukusan predlog za žege, em zasiti, em će te osvežiti, em ti neće biti teško"

Potrebni sastojci

  • paprike - 1 kg
  • luk - 2 glavice, crni
  • paradajz - 500 g, oljušten, isečen
  • ljutenica - 150 g
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 150 g
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Ispecite i oljuštite paprike, očistite semenke.

Luk isecite na polumesec.

Ugrejte ulje, dodajte luk i dinstajte. Nakon toga dodajte očišćenu papriku dok se ne zarpži.

Dodajte paradajz i šećer.

Ostavite da vri dok se ne zgusne i dodajte ljutenicu.

Deset minuta pre nego što skinete sa vatre posolite.

Pre serviranja stavite sveži peršun.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: