Teletina sa pečurkama

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacDžedaj238526
16/07/2018
"Sočno i tako ukusno jelo, da nećete moći da mu odolite "
Priprema20 min.
Kuvanje110 min.
Ukupno130 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano810
  • Pregledi tokom meseca28
  • Pregledi tokom sedmice15
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 400 g, teleći file
  • luk - 1 veza, svež i 1 glavica crnog luka
  • beli luk - 5 čenova
  • pečurke - 300 g
  • paradajz - 2 komada, svež ili iz konzerve
  • aleva apprika
  • biber
  • kumin
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Teleće meso dobro izlupajte i isecite na tanke komadiće. Dobro ga začinite biberom i kuminom. Zagrejte malo ulja i stavite meso da se ravnomerno proprži.

Zatim prebacite meso u vatrostalnu posudu sa poklopcem.

U istom ulju prodinstajte sitno iseckan mladi i crni luk, a kad aomekša, dodajte sitno iseckan beli luk, pečurke i promešajte. Paradajz dobro izgnječite ili ga ispasirajte.

U posudu sa lukom i pečurkama dodajte biber i 1 kašiku aleve paprike, a zatim odmah dodjate i paradajz. Posolite, dodajte kumin i prelijte meso u vatrostalnoj posudi.

Stavite poklopac i stavite da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 250 stepeni oko 1 h i 30 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar