Način pripreme
Prvo propržimo/zapečemo meso u maslacu da porumeni, prelivamo vinom i čašom vode, dodajemo celu glavicu luka i šargarepu, lovorov list, zatvaramo ekspres lonac i dinstamo 40 minuta.
Dinstamo na srednjoj temperaturi ringle. Kad bude gotovo, vadimo šargarepu i luk, pasiramo luk. Šargarepu nije potrebno :).
Nakon toga pripremamo sos od pavlake:
Nakon što se meso skuva, obično ostaje bujon 150 ml, u njega dodajemo pavlaku, paradajz/isečen na pola/ cele oljuštene kruške, pečurke, čenove isečenog belog luka.
Sve je gotovo u ekspres loncu, kod mesa /već je postalo krehko/. Dinstamo još 15 minuta, pavlaka se zgusne, kruške upiju mirise. Ne mešamo!
Kad bude gotov sos od pavlake, vadimo cele kruške, rasporedimo porcije mesa i sos, preko svake porcije teletine sa sosom od pavlake stavljamo krušku, ukrašemo/posutu parmezanom.
Predivna kombinacija ukusa u mom receptu za teleće meso sa sosom od pavlake, pečuraka i krušaka.
Prijatna priprema i ukusno jelo!