Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Teletina»Đuveč»Teletina sa prazilukom i pečurkama

Teletina sa prazilukom i pečurkama

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4001212k126
Teletina sa prazilukom i pečurkama
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 4
10/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
4
"Za perfektnu teletinu - pripremite đuvečaru u naoružajte se strpljenjem. Bonapeti.rs vam prepuručuje da je poslužite sa domaćim vinom i da jedete sa uživanjem"

Potrebni sastojci

  • teletina - 1 kg
  • pečurke - 600 g
  • praziluk - 2 struka
  • so
  • biber
  • vino - 1/2 šolje
  • lovorov list - 1 komad
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

U glinenu đuvečaru, koju ste pramazali uljem, stavite teletinu, isečenu na kockice. Dodajte praziluk, nasečen na kolutove i pečurke isečene na četvrtine.

Sipajte vino, posolite, dodajte biber i lovorov list. Poklopite đuvečaru i ubacite je u hladnu rernu.

Uključite rernu na 220 stepeni i pecite 120 minuta.

Nakon jednog sata pečenja možete da proverite ima li dovoljno tečnosti u đuvečari i ako nema, dodajte 1/2 šolje vrele vode.

Teletinu sa prazilukom i pečurkama servirajte sa salatom po ukusu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: