Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Prženo pile»Pileći zalogajčići na kineski način

Pileći zalogajčići na kineski način

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Pileći zalogajčići na kineski način
Fotografije: Daniil Bikov
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
2
"Ljudi se dele na dve vrste - oni koji piju viski i oni koji kuvaju sa viskijem!"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - file 500 g
  • viski - 100 g
  • paprike - 4 komada
  • šargarepa - 3 komada
  • mladi luk - 3 struka
  • krastavci - 1 komad
  • jaja - 1 komad
  • pečurke - kineske, 1 tegla
  • soja sos
  • ulje kikirikija - 10 supenih kašika
  • bosiljak
* merne jedinice

Način pripreme

Meso sečemo na tanke ivice, mariniramo u viskiju oko 2 sata i pržimo na jakoj vatri vok (dubokom tiganju) oko 3-4 minuta sa 3 supene kašike ulje. Izvadimo.

U tiganj dodajemo još 2 supene kašike ulja i u njemu propržimo paprike, isečene na ivice.

Na isti način pržimo i šargarepu, isečenu na ivice, nakon toga krastavac i na kraju pečurke.

Posebno od jajeta napravimo omlet, sečemo ga na ivice i sve poređamo na tanjir, posipamo bosiljkom i soja sosom i serviramo sa kuvanim piričem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: