Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Kiš»Kiš sa spanaćem i piletinom

Kiš sa spanaćem i piletinom

Asya ZaevskaAsya Zaevska
Kuvar
13133670
Kiš sa spanaćem i piletinom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
5
"Sa hrskavim testom i aromatičnim nadevom - to može biti samo najukusniji kiš sa spanaćem i sirom"

Potrebni sastojci

  • brašno - 300 g
  • so - 1 prstohvat
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • voda - 100 ml
  • prašak za pecivo - 1 pakovanje
  • za nadev
  • spanać - 200 g
  • pileće meso - 500 g (file)
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • bosiljak - 1 kašičica (suv)
  • sitan sir - 100 g
  • sremuš - 1 veza
  • pavlaka za kuvanje - 200 ml
  • prezle - 2 supene kašike
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Počinjemo sa pripremom testa:

Prebacujemo brašno u posudu. U njega dodajemo so i prašak za pecivo. Promešamo. Sipamo maslinovo ulje i vodu i zamesimo testo. Ako je potrebno dodajemo još malo maslinovog ulja. Kad umesimo testo, ostavljamo ga sa strane i počinjemo sa pripremom nadeva.

Nadev:

Isečemo piletinu na kockice srednje veličine. U dubokom tiganju ugrevamo maslinovo ulje i tamo prebacujemo piletinu. Začinimo solju i bosiljkom. Promešamo i ostavimo na vatri dok meso ne pobeli. Nakon toga dodajemo spanać i sremuš, isečene na trakice. Ponovo promešamo.

Ostavljamo na vatri tako još 2-3 minuta. Dodajemo sitan sir i pavlaku. Pažljivo promešamo drvenom kašikom i ostavljamo 5-6 minuta na vatri. Na kraju dodajemo prezle, promešamo i skidamo sa vatre. Tako je nadev gotov.

Ugrevamo rernu na 200 stepeni. Gotovo testo malo razvučemo. Uzimamo okrugao pleh i namažemo ga maslinovim uljem. Rasporedimo testo zbijeno u njega, treba da obložimo i ivice (da dobijemo nešto kao korpicu).

Odozgo obložimo papirom za pečenje, a u nju sipamo 1-2 šake pasulja (ideja je da tako testo neće da se podigne u osnovi) i stavljamo u rernu na 5-6 minuta. Nakon toga vadiimo pleh, vadimo pasulj i papir i rasporedimo nadev u korpicu od testa. Vraćamo u rernu i pečemo na 180 stepeni oko 40-50 minuta.

Saveti:

1. Kad se ispeče, ja ivice korpice namažem sa malo vode (uz pomoć četke) i pokrivam krpom 5 minuta.

2. Prilikom serviranja možete slobodno izvaditi iz pleha i iseći kao picu.

3. Servirajte sa čašom lepog crnog vina.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: