Grčki giros

18/07/2018
"Probaćete ih i zaboravićete na sve druge - neverovatnu grčki girosi "
Priprema40 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno100 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 288
  • Pregledi tokom meseca35
  • Pregledi tokom sedmice13
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjske šnicle - 500 g, vrat bez kostiju
  • tortilje - 6 ravnih, malih za giros
  • luk - 1 velika glavica
  • maslinovo ulje - 5 supenih kašika
  • med - 1 supena kašika
  • jabukovo sirće - 1 supena kašika
  • so - po ukusu
  • začin za giros - miks origano, beli luk i luk u prahu, peršun, majčina dušica, aleva paprika, biber
  • za serviranje
  • paradajz - isečen
  • prženi krompir
  • sosevi - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Napravite marinadu za meso tako što pomešate začine sa maslinovim uljem, medom, sirćetom i soli.

Luk isecite na tanak polumesec. Lepo uvaljajte u marinadu jednu šniclu i stavite je na foliju.

Preko nje stavite polumesec luka. Odozgo drugu mariniranu šniclu i posle luk. Završite šniclom.

Uvijte meso u foliju i ostaivte u fržideru nanekoliko sati.

Kad bude gotovo, ispecite meso u ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 1 sat.

Izvadite meso iz rerne i ostavite na 10 minuta. Isecite na tanke i duge komade. Poređajte meso i luk na tortilju, stavite prženi krompir i isečen paradajz.

Po želji možete posuti sosom po želji.

Uvijte tortilje sa nadevom u fišek i servirajte.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar