Način pripreme
Pripremite pileće šnicle od bataka, tako što ih lagano izlupate čekićem za meso i posolite.
U veliku posudu pomešajte alevu papriku, ljutu papriku i biber. Dodajte kiselo mleko sa maslinovim uljem, suvom majčinom dušicom i belim lukom u prahu. Sve aromatične sastojke dobro promešajte da pripremite marinadu za piletinu.
Ubacite pileće šnicle u marinadu i dobro promešajte. Pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na nekoliko sati da se meso marinira.
Nakon toga uzmite list providne folije i na njega rasporedite šnicle, tako što ih lagano preklopite. Umotajte pažljivo foliju u rolat i zapakujte sve u oblik bombone.
Nadev za giros od piletine čuvajte u zamrzivaču.
Kada rešite da pripremate giros, izvadite meso ranije da se lagano otpusti. Nakon toga secite kolutove od njega i pržite ih ili pecite.