GIros za kucnu varijantu

AnonymousAnonymousPočetnik3
17/10/2019
"Neki kažu da su grčki najbolji, neki kažu turski, mi najviše volimo domaće "
Priprema30 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno150 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano40
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 300 g, od buta
  • pileći file - 300 g
  • juneće meso - 300 g
  • crni luk - 3 velike glavice
  • Za marinadu
  • so - 1/2 kašike soli
  • biber - 1/2 kašike
  • kumin - 1/4 kašike
  • beli luk - 5 čena
  • aleva paprika - 1 kašika, slatka
  • ljuta aleva paprika - 1 kašika
  • origano - 1 kašičica
  • sok od limuna - 1 kom.
  • maslinovo ulje - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Svo meso iseći na parčiće debljine oko 1-1, 5 cm. Svako parče izlupati i smanjiti na 0, 5 cm i staviti u različite posude.

Napraviti marinadu od navedenih sastojaka i sve to dobro sjediniti, svaki vrstu mesa posebno marinirati. Ostaviti u frižideru na sat vremena.

Uzeti 3 velika crna luka, preseći ih na pola i staviti jednu polovinu na tepsiju, pa na njemu štapić za ražnjiće i na njemu nabosti jednu vrstu mesa.

Tako i sa ostalim mesom i odozgo na svakom štapiću staviti drugi polovinu crnog luka. Peći na tihoj vatri (160) oko sat i po, pa još pola sata na 240 stepeni.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar