Teleći sudžuk

19/07/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200024
"Domaće vino uz sebe traži domaći teleći sudžuk i ništa manje od toga "
Priprema40 min.
Ukupno40 min.
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano96
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom desmice12
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 2 kg
  • slanina - 300 g
  • so - 60 - 70 g
  • biber - 23 zrna
  • šećer - 1 kašika ili malo više
  • šalitra - 2 g (1/3 kašičice)
  • creva - tanka, svinjska, za punjenje
* merne jedinice

Način pripreme

Teletinu i slaninu sameljite ili iseckajte što je sitnije moguće.

Dodajte so, isitnjeni biber, šećer i šalitru.

Dobro omesite smesu, rasporedite je po foliji, tako da sloj smese bude debljine 10 cm i neka tako odstji 10 sati, na hlandom mestu.

Zatim napunite creva smesom i uvijte ih na svakih 10-15 cm.

Okačite teleće sudžuke da se suše na mestu sa dosta strujanja vazduha, a nakon 1-2 dana ih ispresujte varjačom ili flašom.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar