Mlečni krem karamel

19/07/2018
"Raskošan i efikasan desert sa ukusom kafe za male i velike"
Priprema25 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno40 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano838
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Stavite 2 kesice želatina da nabubri u posebnim posudicama. Stavite 1 šolju šećera da se karamelizuje u posudi na vatri, mešajte dok ne dobijete svetao karamel. Uz neprestano mešanje dodajte komadiće maslaca i nakon toga sveže mleko i kafu (toplu). Čim smesa postane homogena, skinite sa vatre i rastvorite u njoj jedan želatin. Ostavite da se lepo ohladi.

Za beli krem ugrejte sveže mleko sa šećerom i dodajte skrob (1-2 supene kašike) pomešan sa malo vode. Mešajte dok se krem ne zgusne i skinite sa vatre. Ostavite da se ohladi i pažljivo pomešajte sa umućenom pavlakom.

Veoma malo namažite odgovarajće posudice za desert ili kalupe. Počnite u njih da ređate tanak sloj karamel krema, beli krem do vrha. Stavite posudice u frižider na nekoliko sati. Nakon toga servirajte mlečni krem karamel okrenut na tacnu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar