Sočivo sa kobasicom

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
19/07/2018
"Je l je i vama kobasica omiljeni začin za sočivo, jer je i nama "
Priprema10 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano831
  • Pregledi tokom meseca21
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Sočivo operite i stavite u šerpu sa malo ulja i soli, da se kuva.

Luk, šargarepu i papriku sitno iseckajte i dodajte sočivu. Na kraju kuvanja, oljuštite beli luk, isecite ga na listiće i zajedno sa prstohvatom čubra stavite u šerpu.

Kobasicu isecite na kolutove i propržite narkratko u tiganju.

Izvadite i na njeno mesto stavite brašno. Kada dobije zlatnu boju, dodajte alevu papriku. Promešajte, pa dodajte ispasirani paradajz.

Čim se smesa zgusne, uzmite od sočiva i razredite. Tako nekoliko puta i na kraju celu zapršku isipajte u šerpu sa sočivom.

Dobijeno jelo servirajte posipano sa sitno iseckanim svežim peršunom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar