Bulgur sa tikvicama i patližanom

20/07/2018
"Da li postite ili ne - nema šanse da ne probate ovaj odličan bulgur iz rerne "
Priprema40 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno55 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 079
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan isecite na kriške. Posolite i ostavite na oko pola sata sa strane da se odvoji gorak ukus. Nakon toga operite i isecite na kockice.

Na kockcie isecite i tikvicu, i preostalo povrće.

U tiganju propržite prvou luk, beli luk, šargarepu i papriku, a posle patlidžan i tikvicu.

Kad se lepo izdinsta dodajte isečen paradajz, biber i peršun. Posolite po ukusu, po želji možete staviti vegetu po ukusu.

Nakon dva-tri minuta dodajte opran i oceđen bulgur. Dinstajte lepo i sipajte oko 3 šolje tople vode.

Odmah sipajte jelo u pleh u pecite 15 mintuta ili dok bulgur lepo ne upije vodu.

Servirajte toplo... Ide uz pivo!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar