Način pripreme
Patlidžan i tikvica se oljušte i iseku na kocke. Promešaju se sa malo ulja i poređaju u posudu za pečenje postavljenu papirom.
Zapeče se u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta ili dok be bude gotovo, dok potpuno ne omekša.
Šargarepa se narenda. Kupus se seče na lente, a luk, paprika i paradajz - na sitno. Beli luk se usitni.
U zagrejanom ulju se zaprži luk, šargarepa i paprika.
Kada luk postane prozračan dodaje se kupus. Zaprži se nekoliko minuta, pri čemu se meša jelo od povrća.
Nakon toga se dodaje paradajz i beli luk u posno jelo.
Dodaju se patlidžan i tikvica zajedno sa biberom, solju, origanom i bosiljkom po ukusu.
Nekoliko minuta nakon toga se sklanja sa ringle, dodaje se mirođija i jelo od povrća sa patlidžanom i tikvicama je spremno za serviranje.