Način pripreme
U posudu sipamo brašno i pravimo udubljenje. Sipamo mlaku vodu, kiselo mleko, suvi kvasac, so, šećer, ulje, jaje i mekanu svinjsku mast. Dobro mešamo viljuškom, posle zamesimo srednje meko testo, može da se malo lepi.
Pokrijemo folijom i ostavljamo na toplom da nadođe oko 40 minuta.
Razvučemo okruglu koru, namažemo je sa malo ulja i u sredinu stavljamo nadev od mrvljenog sita - ja koristim sitan sir, rendani kačkavalj, sitno isečenu slaninu i prstohvat šarene soli.
Sakupljamo ivice u centar kao bošču, okrećemo sa glatkim delom na gore i stavljamo u pleh, prečnika 30 cm, namazan sa 1 supenom kašikom ulja.
Namazanim prstima pritiskamoi oblikujemo tanku pogaču. Na nekoliko mesta bodemo drškom male kašičice i posipamo čubrom i šarenom soli.
Pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25-30 minuta. Izvadimo, namažemo sa malo maslaca i ponovo posipamo šarenom soli.
Probajte i nećete zažaliti, ukus je jedinstven.