Pohovana paprika sa ukusnim nadevom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79253
07/08/2019
"Ne znamo kakav je svetski rekord i jedenju punjenih paprika, ali znamo da smo na putu da ga poboljšamo - toliko je ovaj ukusan "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano503
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • zelene paprike - 3 velike
  • nadev
  • jaja - 2 komada
  • sir - 150 g, namrvljeni
  • sitan sir - 2 kašike
  • biber - 2 - 3 prstohvata
  • prezle - 2 kašike
  • so - po ukusu
  • peršun
  • ulje - za prženje
  • za valjanje
  • prezle - 3 kašike
  • brašno - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo ispečemo paprike, posle ih oljuštimo.

Nožem se pravi razrez po sredini sa jedne strane da iscuri voda, posle se očiste semenke.

U posudi se umute jaja sa malo soli. Dodajemo namrvljeni sir, sitan sir, prezle, peršun isečen na sitno, biber i promeše se dobro da se pomešaju sastojci i da dobijemo gustu smesu.

Punimo paprike nadevom pomoću kašike, krajevi se skupe jadan do drugog i uvaljaju se u smesu do brašna i prezli.

U tiganju se zagreva ulje i prže se na umerenoj temperaturi sa obe strane dok ne porumene.

Kada se okreću, uzima se drveni ražnjić i probodu se tu i tamo, jer su debele i da ne ostane sirov nadev.

Izvadimo pohovane paprike na salvetu da upije masnoću.

Serviramo pohovane paprike sa ukusnim nadevom sa ružičastim paradajzom za ručak.

Đakonija!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar