Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi Deserti»Ekleri»Slani ekleri Gužer sa parmezanom

Slani ekleri Gužer sa parmezanom

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141112k136
Slani ekleri Gužer sa parmezanom
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
2 / 4
21/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
30
"Pravi ljubitelji znaju da su najukusniji ekleri u stvari slani"

Potrebni sastojci

  • voda - 250 ml
  • parmezan - 120 g
  • maslac - 80 g, kravlji
  • brašno - 125, belo
  • jaja - 4 komada
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Sipajte vodu, maslac i so u duboku posudu na ringli. Zagrejte dok ne proključa, pa dodajte brašno.

Mešajte na vatri, dok se testo ne napravi. Sklonite sa vatre i ostavite testo da se ohladi.

Kada bude gotovo, dodajte jedno jaje i mešajte dok ga smesa ne upije. Dodajte sledeće jaje i tako uradite i sa ostalim jajima.

Dodajte parmezan i dobro promešajte. Napravite male lopte, veličine oraha, pa poređajte ih u tavu, obloženu papirom za pečenje.

Ispecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: