Punjene paprike na roštilju

21/07/2018
"Najbolje balkansko meze na roštilju za hladno pivo - živeli "
Priprema30 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano377
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

/undefined /undefined Operite paprike, nemojte skidati drške, odsecite gornji deo kao poklopac, da dobijete nešto kao kanu.

Poklopce od paprika sitno iseckajte, luk i beli luk izrendajte. Pomešajte u posudi zajedno sa mlevenim mesom, iseckanim peršunom, solju, biberom i kuminom po ukusu.

Lepo promešajte mleveno meso i u njega dodajte 50 g sitno iseckane slanine. Još jednom promešajte mleveno meso i napunite svaku papriku. Na otvor paprike staivte po jedan slajs slanine.

Svaku papriku lepo uvijte u list aluminijumske folije i pecite u prethodno ugrejanom roštilju sa obe strane - oko 5 minuta po strani.

Paprike su veoma ukusne i tople i hladne. Kad se ohlade prethodno, možete ih isecite kao mini rolat od mesa i da serviate kao meze.

I nemojte zaboraviti da ohladite pivo!

Prijatno i živeli!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar