Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Pastrmka sa šargarepom i belim lukom u rerni

Pastrmka sa šargarepom i belim lukom u rerni

ZoriZori
Guru
8932865k
Pastrmka sa šargarepom i belim lukom u rerni
Fotografije: iv4e_26
11 / 13
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Ukusno i zdravo, a i veoma lako za spremanje, riblje jelo - nek vam je slatko"

Potrebni sastojci

  • pastrmka - 2 komada (svaki po 500 g)
  • šargarepa - 3 komada
  • beli luk - 3 čena
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • mirođija - 1 vezica
  • biber
  • so
  • limun - 2 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Pastrmke se očiste od škrga i iznutrica. Pomoću ljuštilice za povrće odstrane se krljušti, a za tu svrhu ljuštilica se okreće od repa ka glavi. Očišćene i oprane pastrmke se posipaju solju i biberom iznutra i spolja.

Šargarepe se ljušte i rendaju na rende.

Mirođija se iseče na sitno.

Beli luk se oljušti i iseče se na kriške. Limun se iseče na polumesece.

Po telu pastrmki se napravi nekoliko razreza i u svaki od njih se stavlja kriška limuna i kriška belog luka.

Šargarepe, mirođija, preostali beli luk se posipaju s malo maslinovog ulja, soli i bibera i smesa se meša. Njom se napune stomaci pastrmki, odozgo preko smese se stave preostale kriške limuna.

Pastrmke se prebace u podmazanu posudu za pečenje i preliju se tankim mlazom maslinovog ulja. Posuda za pečenje se prekrije aluminijumskom folijom.

Posuda za pečenje se stavi u zagrejanu rernu na 180 stepeni, na srednju rešetku oko 20 minuta. Nakon toga folija se sklanja i riba se vraća na kratko u rernu, dok se ne dobije ukusna preplanulost.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: