Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pohovani sir»Prženi sir sa koricom

Prženi sir sa koricom

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Prženi sir sa koricom
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
4
"Bojimo se da će se pokazati da nemate dovoljno piva"

Potrebni sastojci

  • sir - 250 g
  • brašno - 5 kašika, tip 500
  • jaja - 2 komada
  • sveže mleko - 2 kašike
  • kukuruzno brašno - 150 g
  • peršun - 2 kašike, sitno isečen
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo sir na kocke.

Umutimo jaja sa mlekom i u njih dodajemo peršun isečen na sitno.

Svaku kocku uvalajmo u brašno, nakon toga u smesu sa jajima, mlekom i peršunom.

Skroz na kraju potapamo u kukuruzno brašno.

U tiganj, koji treba da je dublji, sipamo ulje i čekamo da se dobro zagreje.

Svaku kocku pržimo dok ne dobije zlatastu boju.

Nakon što ih izvadimo stavljamo ih u tanjir, postavljen kuhinjskim ubrusom da se ocedi od suvišne masnoće.

Serviramo ukrašeno strukovima peršuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: