Način pripreme
1. Očistite ribe od glave i unutrašnjosti. Nije potrebno da vadite koske, da bi ribe ostale cele prilikom pečenja i da bi lepše izgledale. Kad ih budete jeli videćete da se kosti odvajaju neverovatno jednostavno, čak i ne ostaju neželjene i neprijatne male koščice.
2. Natrljajte očišćene, oprane i osušene ribe estragonom, sokom od limuna i solju i ostavite ih na 30 minuta u frižideru.
3. Pomešajte brašno sa belim lukom u prahu i sipajte u ribu, umesto da uvaljate jednu po jednu. Lepo promešajte rukom da se zalepi lep sloj brašna i da upije tamo gde su ribe natrljane limunom. To će im dati neverovatnu hrskavost i interesantnu teksturu - nežno i krto meso iznutra i hrskva kožica spolja.
4. Ugrejte ulje na umerenoj do jakoj vatri i pržite ribe dok ne dobiju lepu zlatnu boju.
5. Uzvadite ih na ubrus da upije višak masti.
Servirajte sa kriškama limuna.
Savršeno društvo za pivo.
Neka vam je slatko!