Pileći bataci sa pečurkama i pavlakom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77463
22/07/2018
"Omiljen ukus, spremljen na majstorski način "
Priprema30 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano612
  • Pregledi tokom meseca45
  • Pregledi tokom sedmice8
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 4 komada (oko 1 kg)
  • ulja - 2 kašike
  • so
  • biber
  • origano - 1/2 kašičice
  • bosiljak - 1/2 kašičice
  • pečurke - 300 g
  • slanina - 100 g, dimljena
  • pavlaka - 500 ml, za kuvanje
  • so
  • testenina - za garniranje
* merne jedinice

Način pripreme

Začinite batake solju i biberom. Očistite i isecite pečurke na tanke parčiće. Isecite slaninu na kocke ili na tanke listove.

Zagrejte ulje na umerenu temperaturu u duboki tiganj i zapržite batake dok ne postanu zlatasti, prvo sa strane kože, oko pet minuta sa svake strane.

U međuvremenu zagrejte rernu na 180 stepeni. Kad je gotovo izvadite batake i poređajte ih vatrostalnu posudu i zapecite u zagrejanoj rerni 20 minuta.

U tiganj od bataka sipajte isečene pečurke. Kuvajte oko 5 minuta, dok mešate i dodajte slaninu. Mešajte dobro i dodajte pavlaku i začine i smanjite temperaturu ringle.

Kuvajte oko 5 minuta na niskoj temperaturi. Probajte i dodajte so, ako je neophodno. Izvadite batake iz rerne i stavite ih u tiganj sa sosom od pečuraka i pavlake.

Kuvajte još oko 10 minuta.

Servirajte sa testeninom kao garnirung ili nečim drugim po želji.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar