Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Kavarma»Kavurma sa svinjetinom, pečurkama, lukom i paprikom

Kavurma sa svinjetinom, pečurkama, lukom i paprikom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Kavurma sa svinjetinom, pečurkama, lukom i paprikom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
3
"I kad neko kaže kavurma, odgovara nam jedna takva za dušu"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 800 g
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • luk - 2 glavice
  • zelene paprike - 2 komada
  • crvene paprike - 2 komada
  • pečurke - 200 g
  • paradajz - 1 i 1/2 šolja, konzervisan
  • biber
  • aleva paprika
  • čubar
  • peršun
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se iseče na srednje velike parčiće, beli luk i luk - na tanke kriške, a paprike i pečurke - na trake.

U duboki tiganj se naliva ulje i zagreva se, stavlja se meso isečeno na parčiće, posipa se sa malo soli i bibera. Sve se meša i stavlja se poklopac na tiganj.

Kada se meso proprži dodaju se beli luk i luk, a malo kasnije paprike i pečurke. Jelo se ostavlja da se kuva pod poklopcem, dok se meša povremeno.

Čim povrće omekša, začinjava se alevom paprikom i biberom, čubrom.

Dodaje se paradajz i sve se ponovo meša.

Temparatura na ringli se smanjuje i kavurma se kuva dok ne ispari voda i ostane samo na masnoći.

Servira se sa peršunom isečenim na sitno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: