Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Ražnjići»Ražnjići sa svinjetinom, lukom i pečurkama

Ražnjići sa svinjetinom, lukom i pečurkama

tsvetoslava kirkovatsvetoslava kirkova
Kuvar
1283354122
Ražnjići sa svinjetinom, lukom i pečurkama
Fotografije: tsvetoslava kirkova
1 / 3
25/06/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
4
"Kod ražnjića je sve jasno, samo nemojte da propustite da ih marinirate, zato što su tako najkrtiji"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 g
  • luk - 2 glavice, crni
  • pečurke - 10 komada, šampinjoni
  • slanina - 100 g
  • za marinadu
  • senf - 1 supena kašika
  • soja sos - 1 supena kašika
  • crno vino - 50 ml
  • biber
  • beli biber
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Meso operite, osušite i dobro pomešajte sa sastojcima za marinadu, ostavite u frižideru 2 sata.

Marinirano meso nanižite na ražnjiće, smenjujte parče mesa, slaninu, šampinjon, četvrtinu luka.

Gotove ražnjiće pecite na gril tiganju ili roštilju. Servirajte sa prilogom po izboru.

Ako želite da budu pikantni, dodajte jednu sitno iseckanu čili papriku u marinadu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: