Kruške punjene sirom i orasima

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
103
706
22/07/2018
"Otvorite flašu dobrog belog vina i uživajte u ovim aromatičnim kruškama "
Priprema50 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno70 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano353
  • Pregledi tokom meseca27
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kruške - 3 komada, srednje velike, tvrde kruške
  • sok do limuna - od 1 komada
  • lisnato testo - 200 g
  • sveže mleko - 2 - 3 kašike
  • za nadev
  • kačkavalj - 100 g, narendan
  • plavi sir - 80 g
  • orasi - 50 g, istucani
* merne jedinice

Način pripreme

Operite oljuštite i prepolovite kruške. Sačuvajte ako je moguće dršku od kruške. Oštrim malim nožem ili kašičicom izdubite semenke i napravite otvor za nadev u svakoj polovini. Namažite kruške sokom od limuna sa obe strane.

Od lisnatog testa isecite 6 trouglova malo većih od polovina kruški. Stavite po jedan pravougaonik na napukli deo kruške i dobro i čvrsto pokrijte i oblikujte testo. Stavite obučene kriške otvorom na dole u posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje.

Izbušite viljuškom ili nožem testo preko kruški i namažite svežim mlekom. Od ostataka testa napravite male listove i zalepite svežim mlekom na kruške. Ispecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta ili dok ne dobiju priajtnu zlatastu boju. Kad budu gotove izvadite iz rerne i ostavite da se ohlade.

U međuvremeni spremite nadev tako što stružete kačkavalj i sir i mešate ih sa delom istucanih oraha. Napunite otvore već ohlađenim obučenim kruškama, pospite preostalim istucanim orasima i servirajte.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar