Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Piletina sa kiselom pavlakom

Piletina sa kiselom pavlakom

Piletina sa kiselom pavlakom
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Dobro de, nije samo pavlaka, ima i mocarele, i pečuraka, i mnogo ljubavi prema dobroj hrani"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 4 komada (donji deo)
  • pileća krilca - 4 komada
  • kisela pavlaka - 200 g
  • krem sir - 250 g
  • mocarela - 150 g (narendana)
  • pečurke - 200 g, marinirane
  • biber - 1 kašičica
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Posolite meso i u malo masnoće zapržite dok ne postane zlatasto. Prebacite ga u tanjir.

U istu masnoću stavite pavlaku, sir, pečurke, biber i 150 ml vode.

Mešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu.

Sipajte u posudu za pečenje i poređajte meso.

Pokrijte folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta.

Sklonite foliju pospite mocarelom i ostavite da se zapeče.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: