Zapečena piletina sa tikvicama

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8824
3
24/07/2018
"Dijetalno i veoma ukusno pile sa tikvicama, da ga jedete dok se ne zasitite bez griže savesti "
Priprema50 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano929
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 3 komada, srednji
  • tikvice - 2 komada
  • ulje - za prženje
  • so
  • biber
  • sos
  • paradajz - 400 g, iz konzerve
  • paprike - 3 komada, pečene
  • so - po ukusu
  • biber
  • bosiljak
  • origano
  • beli luk u prahu - 1 ravna kašičica
  • šećer - 1 - 2 kašičice
  • ulje - 3 kašike
  • mladi luk - 3 struka
  • peršun - svež
  • kačkavalj - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Pileći bataci se skuvaju i meso se odvoji od kostiju. Iskida se na parčiće i poređa na dno vatrostalne posude namazane uljem.

Oprane tikvice se seku na tri dela, a svaki deo se seče na srednje tanke trake, kao za prženje. Zaprže se u tiganju sa obe strane dok ne budu polugotove, tek toliko da se zarumene.

Posipamo sa malo soli, bibera i ređaju se preko mesa. U tiganju sa ulje se prži sitno isečen mladi luk.

Paradajz se čisti od ljuske i sa pečenim paprikama, isečenim na parčiće, se pasira u gladak sos. Začinjava se solju, šećerom, origanom i bosiljkom.

Kuva se na umerenoj vatri malo da se zgusne i prelivaju se namirnice u posudi. Peče se u zagrejanoj rerni na 180-190 stepeni oko 20 minuta.

Vadi se, posipa se narendanim kačkavaljem i zapeče se još 10 minuta da se zarumeni.

Zapečeno jelo se servira toplo, posuto sitno isečenim peršunom. Ukusno i lagano za pripremu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar