Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Testo»Hleb u kesi za pečenje

Hleb u kesi za pečenje

Tsveti HadjipetkovaTsveti Hadjipetkova
Šegrt
2714156
Hleb u kesi za pečenje
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Odlična ideja za pečeni hleb, obećavamo da ćemo podeliti sa svima"

Potrebni sastojci

  • ulje - 50 ml
  • mlaka voda - 130 ml ili jednaka količina vode i svežeg mleka
  • kvasac - 5 g svežeg u vodi ili 2 g suvog u brašno
  • brašno - 230 g
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Zamesite testo. Ostavite ga da nadođe pola sata, nakon toga oblikujte hleb, stavite ga u kesu za pečenje i u hleb.

Ostavite da nadođe pola sata, ali ovaj put u rerni na 60 stepeni sa ventilatorom.

Nakon drugog nadolaženja izvadite hleb iz rerne, a onda uključite da se ugreje na 160 stepeni sa ventilatorom. Pecite 40-45 minuta.

Kad se ispeče odmah ga izvadite iz kese da se ne pokvasi hleb od kondenzacije, stavite ga sa se ohladi na rešetku. Gotov hleb je oko 450 g i veoma je mek i ukusan.

Testo možete mesiti u u mini pekari na programu mešenje i nadolaženje (za 500 g hleba), nakon toga procedura je ista.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
42
30
20
10
Oceni: