Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Oslić sa paradajzom u rerni

Oslić sa paradajzom u rerni

Kristina ChernikovaKristina Chernikova
Glavni urednik
5218131
Oslić sa paradajzom u rerni
Fotografije: Nevena
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Riba, paradajz i naše najiskrenije želje da uživate"

Potrebni sastojci

  • oslić - 1 kg, fie
  • paradajz - 4 - 5 komada
  • suncokretovo ulje - 5 kašika
  • luk - 2 glavice
  • so - po želji
  • šećer - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Luk sitno iseckajte i dinstajte ga 2-3 minuta u dubokom tiganju. Dodajte mu oguljen i sitno iseckan paradajz, zajedno sa malo soli i prstohvatom šećera.

Čim omekšaju, smesu sklonite sa vatre i ostavite po strani. Očišćene filete ribe posolite. Rasporedite ih u nauljanu tavu.

Prelijte dobijenim sosom od paradajza. Posolite i stavite jelo da se peče u zagrejanu rernu na 180 stepeni.

Potrebno je 40 minuta da se dobro ispeče. Pri serviranju garnirajte sa svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: