Janija Pile sa krompirom

24/07/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200224
"Drugo je da na sto stavite jednu pileću janiju, topao hleb i da svima poželite dobar apetit "
Priprema10 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano180
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom desmice10
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 1 pileće grudi ili drugo meso
  • krompir - 400 g
  • luk - 3 glavice, velike
  • paprike - 2 komada, crvene
  • šargarepa - 1 komad, velika
  • paradajz - 1/2 konzerve (na komadiće) ili 1 paradajz
  • beli luk - 5 - 6 čenova
  • ulje
  • aleva paprika
  • so
  • biber - po želji
  • mirođija
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

U ulju propržite iseckano meso (dok malo ne porumeni). Izvadite ga u tanjir, pa u istom ulju propržite sitno iseckan luk i rendanu šargarepu.

Vratite meso, dodajte kašičicu soli i alevu papriku (ravnu kašiku), pržite još malo i dodajte krompir (isecite na srednje komade), čenove belog luka (cele), paprike i biber.

Sipajte vodu (da pokrije krompir). Kuvajte, dok krompir ne bude gotov, pa dodajte paradajz (15 minuta ako je svež, 5 - iz konzerve) i mirođiju. Na kraju dodajte iseckan peršun i ostavite 5 minuta bez poklopca (da ne bi jelo promenilo boju).slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar