Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Janija»Mađarska janija sa svinjskim mesom (Porkolt)

Mađarska janija sa svinjskim mesom (Porkolt)

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Mađarska janija sa svinjskim mesom (Porkolt)3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
100 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
4
"Klasično delo mađarskog majstora - porklot za gladnike"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 g, grudi
  • slanina - 150 g
  • luk - 1 glavica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • beli luk - 1/2 kašičice, u prahu
  • biber - 1/2 kašičice
  • paprika - 1 komad, zelena
  • paradajz - 400 g, iz konzerve, kockice
  • bujon - 200 ml, teleći
  • ulje - 1 supena kašika
  • za serviranje
  • kisela pavlaka
  • testenina - kuvana
  • peršun - isečen
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite slaninu na kockice. Ugrejte ulje u dubokom tiganju na umerenoj temperaturi. Propržite kockice slanine oko 10 minuta.

Ocedite slaninu i u masti propržite luk i papriku, prethodno isečene na kockice. Pržite dok ne omekša, oko 7 minuta.

Izvadite i dodajte prethodno isečenu svinjetinu na komadiće. Pržite oko 10 minuta, neprestano mešajte. Dodajte alevu papriku, beli luk u prahu i biber. Lepo promešajte još oko minuta.

Dodajte slaninu sa paprikama i lukom. Sipajte paradajz i bujon. Ostavite jelo da vri i smanjite vatru na slabu/umerenu.

Poklopite i kuvajte oko 70 minuta, mešajte periodično.

Servirajte na testenini, preko janije sipajte kiselu pavlaku i pospite iseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: