Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjeni krompir»Krompir iz rerne sa nadevom od dimljenog lososa

Krompir iz rerne sa nadevom od dimljenog lososa

ažurirano:
Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k89717k
Krompir iz rerne sa nadevom od dimljenog lososa
Fotografije: Yordanka Kovacheva
3 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Prefinjeni predlog za poznavaoce istančanog zadovoljstva."

Potrebni sastojci

  • krompir - 2 komada, veliki
  • dimljeni losos - 3 slajsa
  • masline - 8 - 9 komada, zelene, bez koštica
  • maslac - 2 supene kašike (oko 18 - 20 g)
  • beli biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • maslinovo ulje - 2 - 3 supene kašike
  • so - po ukusu
  • prezle - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Lepo operite krompir, nemojte ga ljuštite, isecite po dužini na dva dela. Namažite polovine maslinovim uljem, natrljajte sa malo soli i stavite sa ispupčenjem na gore u pleh, namazan ili obložen papirom za pečenje.

Stavite u rernu, ugrejanu na 200 stepeni i pecite oko 30 minuta.

Viljuškom proverite da li su mekani i gotovi, ako je tako, izvadite ih i kašikom izvadite unutrašnjost, nemojte ići do kraja.

Dok je još topla, unutrašnjost krompira, izgnječite je viljuškom, zajedno sa maslacem, belim biberom i malo soli.

Iseckajte masline i lososa na sitno i promešajte sa krompir pireom.

Ovom smesom napunite krompir. Pospite prezlama i pritisnite lagano prstima da se zalepe.

Vratite ponovo u rernu na kratko, dok ne dobiju koricu.

Servirajte tople, ne previše vrele, da se bolje oseća ukus.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: