Marinirana kisela šargarepa sa belim lukom

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
2k
43
284
28/07/2018
"Specijalna turšija sa kiselom šargarepom koju poslužujemo samo najboljim prijateljima "
Priprema15 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno30 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 453
  • Pregledi tokom meseca298
  • Pregledi tokom sedmice48
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • za 1 teglu od 800 ml
  • šargarepa - 10 - 15 komada, rana, sitna
  • jabukovo sirće - 2 kašike
  • šećer - 1 kašika
  • morska so - 1 kašika
  • mirođija - 3 struka
  • seme slačice - 1 kašičica
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • biber - 1/4 kašičice kripno smrvljenih zrna
  • piment - 2 zrna
* merne jedinice
Zimnica

Način pripreme

U teglu sipajte jabukovo sirće, stavite morsku so, šećer, piment, krupno mleveni biber, čenove belog luka i strukove mirođije, poređajte oprane i lagano ostrugane šargarepe, prelijte sve vodom da ih pokrije.

Teglu pasterizujte, tako što je stavite u teglu sa hladnom vodom.

Kada voda provri, ostavite teglu još 15 minuta da se kuva u ključaloj vodi, odmah zatim izvadite teglu i okrenite je poklopcem na dole.

Ostavite tegle da se potpuno ohlade i čuvajte ih na hladnom mestu.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar