Pile Maraja

Dayana NikolovaDayana Nikolova
Pomoćnik kuvara
196110
Pile Maraja
Fotografije: Dayana Nikolova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Pile, tikvice, ementaler - to se krije iza zvučnog imena pile Maraja"

Potrebni sastojci

  • za pile
  • pileće šnicle - 4 komada (file)
  • tikvice - 1 komad
  • crveni luk - 2 glavice
  • origano
  • ementaler
  • gauda
  • biber
  • so
  • prilog
  • mladi krompir
  • soja sos
  • biber
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće šnicle operemo i stavljamo u pleh, obložen papirom za pečenje.

Na fileu pravimo duboke proreze, pazite da potpuno ne isečete meso. U te proreze napunite pile.

Oljuštimo tikvice i isečemo na krugove. Luk takođe.

Solju, biberom i origanom začinimo pile. U proreze stavljamo po jednu krišku tikvica i od luka.

Kad napunimo sve pileće šnicle na njih stavljamo ementaler i gaudu. Pečemo 25 minuta na 180 stepeni.

Prilog: Krompir operemo i po želji ljutšimo ili ne. Začinimo soja sosom i maslinovim uljem. Pečemo na roštilju ili na rebrastom tiganju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: