Način pripreme
Riba se očisti od iznutrica, opere se i iseče se na kotlete debljine 2 cm.
U dubokom tiganju se zagreva ulje, riba se zaprži lako sa obe strane i vadimo u tanjir, dok se prekriva folijom.
U istu masnoću se sipa sitno isečen luk, paprika na trake i šargarea na krugove. Nakon minut-dva naliva se belo vino i dinsta se kratko, dok ne ispari.
Dodaje se oljušten i isečen paradajz, začinjava se solju, šećerom, biberom i alevom paprikom.
Dodaje se lovorov list, smanjuje se ringle i ostavlja se da vri 15-20 minuta dok se blago ne zgusne.
Meša se da ne zagori. Riblji kotleti se vraćaju u sos i posipa se čubrom, svežim peršunom i iskidani listovi svežeg bosiljka.
Ostavlja se da se kuva još malo i sklanja se sa ringle.
Jelo se servira toplo, može i sa kriškom limuna.